Včasih novinarka, danes podjetnica.

Ko sem bližnjim povedala, da se ne želim vrniti v službo, varno, redno zaposlitev, da grem na svoje, jih je večina debelo pogledala. Redki pogledi so bili odobravajoči. In v nizu novic o stečajih, odpuščanjih in življenjskih stiskah, ta moja odločitev ni videti prav varna in udobna. A nič ne de. Informacija, da podjetniki, mala in mikro podjetja ženejo gospodarstvo naše države, vliva veliko več upanja. Nastalo je podjetje; K@spr, komunikacijsko svetovanje in stiki z javnostmi, Janja Novoselc s.p.


Večino svoje poklicne poti sem preživela v podjetju RGL, d.o.o., Ljubljana, kjer sem sprva delala kot novinarka in voditeljica, nato na Radiu Aktual kot urednica informativnega programa, skrbnica spletnega portala radioaktual.si in Facebook strani Radia Aktual.

Tradicionalni medij, radio, ki mu za malo veselja, ostajam še zvesta na Radiu Koper, sem zamenjal za splet. Temu dodala znanja s področja stikov z javnostmi, ustvarjanja zgodb in izkušnje vživljanja v potencialnega naslovnika. Če dodamo še iskanje novih pristopov in idej za nastop na trgu, do poslovnih partnerjev in izkoristimo obstoječe kanale, dobimo komunikacijsko svetovanje. Tukaj sem zdaj doma, za svoje partnerje iščem optimalne komunikacijske rešitve in sledim ciljem, ki si jih skupaj zastavimo.

Pa čeprav nazadnje zapisano, imam tudi družino, ki "dela" z mano in jaz zanje. Podjetništvo je tisto, ki mi daje možnost, da imam zanje čas, ko ga potrebujemo.